Osnovna delatnost preduzeća Profix System je uvoz, izvoz i prodaja na veliko i malo građevinskog materijala na domaćem tržištu. Strateško opredeljenje preduzeća je nabavka, ponuda i prodaja samo proizvoda visokog kvaliteta, što se može zaključiti po zvučnim imenima proizvoda koji se nude

Program proizvoda koje obuhvata i nudi preduzeće Profix System je sledeće:

Suva gradnja Knauf – gipsane ploče

Suve gradnja AMF – spušteni plafoni

Praškasti i molersko fasaderski materijal

Termoizolacija

Hidroizolacija

Termo paneli

Profix System na prvo mesto u svom poslovanju stavlja zahteve kupaca i ne pravi razliku između „velikog“ i „malog“ kupca, što čini jedan od ključeva uspešnosti poslovanja. Trajno opredeljenje preduzeća:

Povećanje kvaliteta rada i poštovanje svojih kupaca;

Proširenje asortimana proizvoda i usluga;

Logistička podrška kao jedna od najvažnijih stavki.

Profix System pridaje veliki značaj proširenju saznanja i sticanju novih u oblasti građevinarstva. U tom smislu često su posećeni seminari i pokazne vežbe na kojima prisustvuju kako zapošljeni u preduzeću Profix System, tako i kupci, arhitekte i drugi saradnici.

Svi proizvodi preduzeća Profix System prodaju se na veliko i malo i mogu se preuzeti na stovarištima kojima se može prići iz više pravaca, kako je označeno na kartama.

 Poseban kvalitet ponude kupcima čini mogućnost isporuke robe šleperskim transportom na zahtevanu adresu i mogućnost razvoza manjih količina robe sopstvenim vozilima.